// Előzmény: Anducar Flottája > Zászlóshajó > Gyűrűk és folyósok //
Belépve a pajzs irányítótermének ajtaján valahogy már felerősödött a gyanúm.
Három tudósom a paneleknél dolgozik egy pedig felém fordult, s az arcán kis ijedség látszott pár másodpercig. Vettem egy mély levegőt, majd a tudósom felé fordultam, de nem szólaltam meg.
A felém fordult tudós kis hezitálás után végül megszólalt.
- Nagy uram! Tegnap elvégeztük a kért módosításokat… De a kristályok nem voltak megfelelő állapotban és túltöltődött a rendszer egy része. – Mondta el akadozó hangnemmel a tudós. – De már dolgozunk a helyre állításán! – Tette hozzá rögvest.
Lassan hátra fordítottam a fejemet a bal oldali testőröm felé és alig észrevehetően bólintottam. A testőröm értve a jelzést bezárta az irányítóterem ajtaját. Mind ezek közben én visszafordítottam a fejemet és mikor bezáródott az ajtó felállt a három másik tudós is.
Elindultam a panelek felé, és letettem a két adattároló kristályt az egyik irányító konzol szélére.
- Minden feltételt és minden luxust megadtam nektek. A kérésem felétek csupán, hogy erősítsétek meg a pajzsokat a hajómon. – Szólaltam meg szimbióta hangon.
- De ez egyszerűen lehetetlen! Technológiailag lehetetlen ettől szilárdabb pajzsokat létrehozni nagyuram! – Szólalt meg az egyik tudós a három közül alázkodó hangnemben.
Tekintetemet most felé fordítottam.
- A Technológia a kezemben van nyomorult! – Mondtam haragosan, majd közelébe léptem, de végül megálltam elötte és egy kis ideig tétlenül álltam elötte.
- Én csupán annyit kértem, hogy építsétek bele a rendszerbe az ősi nyelven írott megoldást. -
Mondtam újra higgadtabban de szimbióta hangon miközben megkerültem a tudósomat és mögé nem értem. Ekkor újra megpillantottam ajtónál álló két testőrömet, és ismételten kicsit megbillentettem a fejemet, de most lent is tartottam a tekintetemet, de közben megmarkoltam az övemen lévő Shi’kra penge markolatát, és ahogy egy hirtelen mozdulattal felszegtem a fejem azzal egy időben kirántottam a kecses kardot a tokjából és átszúrtam a tudósom testén, aki mindeközben éppen hátrapillant. A két testőröm a botfegyverével a közelemben lévő tudósokat vették célba, és lőtték agyon miután jelemet és cselekvésemet látták.
- Nagy uram! – Nyögte ki fájdalmasan esdekelve.
- Az istened elött vesztetted el a hitedet! – Mondtam, majd megrántottam a pengét ezzel keresztülmetszve a nyakában lévő Goa’uldot.
A pengén végig néztem, majd visszacsúsztattam a tokjába és körül néztem a teremben, végül megakadt a tekintetem a kiégett kristályok panelén.
~ Ez a második csoport volt, akiket ki kellet végeznem, mert képtelenek megoldani… Az ősnyelv megértése valamilyen megmagyarázhatatlan okból sok gondot okoz a pajzstechnológia terén. Azt hiszem ismételten nekem kell a kezembe vennem a dolgokat, mint annak idején Anubisz zászlóshajójának pajzsrendszerének fejlesztése kor. ~
Felszerelés:
- Shi'kra penge